Varmepumper - en nem og billig opvarmning

​Varmepumper er et godt og nemt alternativ til elradiatorer eller lignende opvarmningsløsninger. Varmepumper bruger varmen i luften udenfor og cirkulerer den i rummet indenfor. På den måde bruger man ikke el til at varme rummene op. Det sparer også en nogle penge. Hos DK Køleteknik kan vi hjælpe med at installere varmepumper i hele Nordsjælland.

Varmepumper kan for eksempel være en god løsning til et sommerhus. Med en varmepumpe kan sommerhuset hele året - også i den kolde årstid, hvor det ikke bruges – billigt og nemt holdes lidt lunt og med god luftcirkulation. På den måde undgår du fugt og ”kælderlugt” i huset.

Bruger varmen i kold luft

Det kan lyde skørt, men varmepumper bruger faktisk varmen i luften udenfor til at varme rummene op indenfor. Selv råkold novemberluft rummer energi nok til at kunne forvandles til varm luft indenfor – uden et stort el-forbrug. Rent teknisk fungerer varmepumper som et airconditionanlæg eller et køleskab: Udedelen overfører varmeenergien i udeluften til et kølemiddel. I en kompressor sker der så yderligere opvarmning af kølemidlet, som til sidst afgiver sin varme i indedelen inde i huset. Indedelen fordeler varmen i rummet med en justerbar blæser. Ligesom et køleskab eller en fryser kan føles varm udenpå, selvom det er koldt indeni.

​Varmepumper til vand og luft

Varmepumper til at varme rum op kaldes luft til luft varmepumper. De kan kun opvarme rummene. For at få varmt brugsvand, skal du vælge en luft til vand-varmepumpe.
En luft til luft-varmepumpe er hurtigt tjent hjem. Har du et sommerhus på 90 m², der bruges hyppigt året rundt, og som ellers opvarmes med el-radiatorer, kan varmepumpen være tjent hjem på under 3 år.​

Klik på nedenstående links for at downloade den tilsvarende folder i pdf-format:


Hvis du har spørgsmål eller har brug for råd eller vejledning, om hvordan du kan få installeret en varmepumpe i Frederikssund eller i resten af Nordsjælland, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 47 38 53 63.​

Adresse

DK Køleteknik ApS

Holmensvej 20b, 3600 Frederikssund

CVR: 32767338

dan@dkcool.dk

​Samarbejdspartnere

Ring til os allerede i dag

47 38 53 63

Mandag til fredag: 08:00 - 16:00

Vi kører med døgnvagt.